X-ploration
No. 131 DECEMBER 2016

Gratis maandelijks bulletin gericht op bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei.

Thema: chillen op je billen 3

Dit is het derde bulletin over "Chillen op je billen". Wellicht heb je ermee geoefend: aandacht naar je billen, de stoel voelen en met je aandacht daar blijven. Je merkt dan dat je vanuit je hoofd en vanuit al je gedachten naar je lichaam gaat, waardoor je ontspant. "Chillen op je billen" is het principe van lichaamsbewustzijn: je lichaam opmerken met een ontspannen aandacht. Je bent dan meer aanwezig in het moment en je hebt een beter contact met jezelf. Innerlijke stilte is vaak een effect van lichaamsbewustzijn.

De diepe betekenis van stilte in je, is mooi beschreven in onderstaand verhaaltje, dat ik ontvangen heb van www.zinnigeverhalen.nl.

De zin van stilte

Een eenzame monnik kreeg eens bezoek van een groep mensen. Nieuwsgierig vroegen ze hem wat voor nut het leven in stilte had.

De monnik, die net een emmer uit een bron omhoog haalde, zei "Kijk eens in de bron. Wat zien jullie?" De mensen tuurden naar het water en zeiden "We zien helemaal niets".

Wat later herhaalde de monnik zijn vraag "Kijk nog eens. Wat zien jullie nu?" De mensen bogen zich over de rand. "We kunnen in de weerspiegeling onszelf zien!" "Juist", zei de monnik. "Eerst was het water onrustig en zagen jullie niks. De stilte zorgt ervoor dat je jezelf kunt zien."

Wat later zei de monnik weer: "Kijk nu nog een keer in de bron. Wat zien jullie nu?" Ze keken er riepen uit: "Nu zien we de stenen op de bodem van de bron!" "Juist", beaamde de monnik, "als je maar lang genoeg wacht en opgaat in stilte, kun je de grond van alles aanschouden."

Stilte en bezinning. Fijne feestdagen.

Om het chillen op je billen te oefenen; doe dan iedere dag minimaal 10 minuten een aandachtsoefeningen. Zie www.x-plore.nl linksonder "inloggen", gebruikersnaam: xplore, wachtwoord: 20152015.

Wil je reageren?

Heb je vragen of opmerkingen na het lezen van deze bulletins, stuur mij dan een mail of bel.

There is more to X-plore.

Jeroen van Ewijk
www.x-plore.nl

twitter LinkedIn Stuur Jeroen een mail