X-ploration
No. 130 NOVEMBER 2016

Gratis maandelijks bulletin gericht op bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei.

Thema: chillen op je billen 2

In het vorige bulletin schreef ik "Chillen op je billen is een wonder-medicijn". Goed voor vele kwalen en het kost niets. Het is vreemd dat de huisarts het niet standaard voorschrijft.

Chillen op je billen-recept:

  1. Breng je aandacht naar je billen en voel ze.
  2. Blijf ze voelen en ga er nooit meer weg.

Ik adviseerde je om "Chillen op je billen" te gaan doen en zo te merken wat het voor jou kan betekenen. Ik heb enkele mensen uit mijn coachingspraktijk gevraagd iets te schrijven over "Chillen op je billen". Hieronder lees je hun ervaringen.

Medewerker:
Omdat ik altijd zo graag meedenk en meedoe is mijn houding naar anderen altijd actief. Ik zit op het puntje van mijn stoel, met mijn aandacht bij de ander. Dat is op zich een mooie eigenschap, maar als het om werk gaat, genereert die houding altijd meer werk voor mij. Na een coachingssessie ging ik naar huis met de slogan "Chillen op je billen". Wat levert het op:
- mijn aandacht is nu zowel bij mijzelf als bij de ander. Ik weet beter wat ik wil.
- het geeft mij tijd voor bewustwording waardoor ik mijzelf af kan vragen: hoort deze klus wel bij mij?
Dit gecombineerd met bewust zitten met m'n rug tegen de leuning van mijn stoel, probeer ik het uit. Het gaat met vallen en opstaan....mijn eerste successen zijn een feit. Ik haal minder werk naar mij toe.

Manager:
Wat ben ik blij dat ik een manier heb gevonden om af en toe even naar mijn lichaam te luisteren. Ik heb een drukke baan en ben moeder van een gezin met twee kinderen. Ik ben veel onderweg en probeer rust te vinden op momenten dat dat kan. Ik focus dan op hoe ik mij voel en breng mijn aandacht naar mijn billen en buik. Ik kom dan tot rust en ik ben mij weer bewust van mijn lichaam. Soms voel ik dat ik juist gespannen ben of juist relaxt. Ook tijdens lastige gesprekken gebruik ik "Chillen op mijn billen". hierdoor blijf ik rustig en voel ik mij sterk. Ik raad iedereen aan deze techniek aan te leren. Voor mij is het in ieder geval van onschatbare waarde.

Medewerker:
Steeds vaker ben ik mij bewust van mijn "gehaast" op mijn werk en ga ik rustiger zitten. Even weer aarden. Door "Chillen op mijn billen" merk ik wat het is om helemaal tot rust te komen en kan ik mijn hoofd ook beter in de "rust-stand" zetten. Ik voel nu direct aan mijn lichaam als ik te druk ben en kan het gelukkig veranderen. De kunst is nog wel om er vaker aan toe te geven en niet iedere keer te denken "Ach, ik maak dit nog snel ff af".

Coödinator:
Wat ik van te voren niet had gedacht toen ik aan de coaching bij Jeroen begon, was dat mijn grootste valkuil ik eigenlijk "zelf" was. Door altijd iedereen te willen helpen en te vriend willen houden, vergat ik vaak mijzelf en mijn eigen gevoel. En werd ik hier zelf wel zo blij van? Door het contact terug te brengen naar mijn lijf , en vooral laten zijn wat er is zonder oordeel, krijg ik een bepaalde rust. Vanuit deze rust stel ik nu vragen in plaats van meteen te helpen of dingen te gaan doen. Ik reflecteer beter en kan dingen beter laten waar ze horen. Ik leer loslaten en zeg bewust nee om te voorkomen dat ik mij in allerlei bochten moet wringen.

Medewerker:
"Chillen op mijn billen" betekent voor mij "zijn in het nu". Juist door ook tijdens mijn werk verbinding te zoeken met mijn lichaam en te voelen dat ik op mijn billen zit en mijn voeten op de grond voel, ben ik mij bewust van mijzelf in mijn omgeving. Ik ben helemaal aanwezig in plaats van met mijn lichaam hier te zijn en met mijn geest ergens anders. Daarmee kan ik beter mijn grenzen aangeven, omdat ik voel wat mijn lichaam mij teruggeeft. Ik zeg niet meer uit gewoonte "ja" zonder te voelen. "Chillen op mijn billen" is ook fietsend naar mijn werk de omgeving echt waarnemen in plaats van zo snel mogelijk de korste weg te nemen. Lust but not least is het een goede oefening tegen wakker liggen en piekeren. Ik ga dan bewust van mijn voeten door mijn lichaam naar mijn hoofd. Het geeft rust en tijd voor loslaten.

Om het chillen op je billen te oefenen doe iedere dag minimaal 10 minuten een aandachtsoefeningen. Zie www.x-plore.nl linksonder "inloggen", gebruikersnaam: xplore, wachtwoord: 20152015.

Wil je reageren?
Heb je vragen of opmerkingen na het lezen van deze bulletins, stuur mij dan een mail of bel.

Jeroen van Ewijk
www.x-plore.nl

twitter LinkedIn Stuur Jeroen een mail