X-ploration
No. 126 JUNI2016

Gratis maandelijks bulletin gericht op bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei.

Mijn coaching: zesde gesprek.

Thema: ontspannen in zijn

Vandaag is je zesde afspraak van zeven keer. Je geeft aan dat het goed met je gaat. Je voelt je ontspannen en kalm en je reageert vanuit rust. Je merkt dat je veel minder mentaal reageert en je maakt je niet meer druk om zaken die je eerst bezig hielden. Het is allemaal makkelijker voor je en je kan ook weer genieten. Het werken gaat je goed af, je ervaart het niet meer als te veel en je kan je beter richten op wat echt van belang is.

Bij je binnenkomst bij mij op kantoor zag ik het al aan je ogen. Ze waren meer naar binnengericht. Dit gebeurt als mensen het contact met zichzelf, via lichaam en adem, weer herstellen. Veel mensen zijn mentaal druk en sterk gericht op anderen en op de omgeving, waardoor ze minder goed kunnen merken wat ze willen en wie ze werkelijk zijn. Een leraar zei ooit "Ben jezelf er zijn al zoveel anderen".

Je geeft ook aan dat het je beter lukt om te accepteren. Je hebt minder innerlijke strijd. Ongewenste gedachten en gevoelens hoeven niet meer persé weg. Je merkt dat als je ze laat, ze vanzelf oplossen. Daarvoor hoef je geen moeite te doen. Laten zijn is de sleutel tot verandering. Geen gedachte of gevoel blijft, alles verandert in het leven. Als je op iets gaat drukken of gaat dwingen geef je het juist energie waardoor het sterker wordt. Rusten in onrust is het motto. Ben je druk in je hoofd, heb je spannning, maak je je zorgen, ontspan dan in de mentale drukte. Ga dan juist naar adem en voel je lichaam. Denken los je niet op met denken.

Je negatieve oordelen zijn sterk verminderd. Je hebt ze nog wel, maar je neemt ze niet meer zo serieus. Hierdoor kan je mensen ook veel meer in hun waarde laten. Je begint je steeds meer bewust te worden hoe al jouw beelden, oordelen en pijn de wereld inkleuren. Door minder mentale activiteit en te laten wat er is, kan je beter zien wat werkelijk is en wat jij te doen hebt.

Je bent blij en je hebt veel geleerd. Dat is mooi. De coaching is voor jou voltooid. Het zevende gesprek laten we staan voor als je het nodig hebt.

Ik geef je een kunstwerkje van Helmi de Vaan als herinnering aan deze coaching. Je vindt het erg mooi. Ik ben blij dat je bij mij als coach bent geweest. We nemen afscheid en tot ziens.

Tip: doe iedere dag minimaal 10 minuten een aandachtsoefeningen. Zie www.x-plore.nl linksonder "inloggen", gebruikersnaam: xplore, wachtwoord: 20152015.

Wil je reageren?
Heb je vragen of opmerkingen na het lezen van deze bulletins, stuur mij dan een mail of bel.

Jeroen van Ewijk
www.x-plore.nl

twitter LinkedIn Stuur Jeroen een mail