X-ploration
No. 124 MEI 2016

Gratis maandelijks bulletin gericht op bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei.

Mijn coaching: vijfde gesprek.

Thema: last van mijn eigen oordelen

Vandaag is je vijfde gesprek van zeven keer. We hebben elkaar zeker zes weken niet gezien. Je bent ziek geweest en je hebt nog steeds wat last van die griep, die zo lang aanhoudt. Daarna ben je op vakantie geweest. Gelukkig ben je weer aan het werk en je bent blij verder te kunnen gaan met de coaching.

In gesprek vier heb je geleerd dat je het vermogen in je hebt om ontspannen en gelukkig te zijn. En....het is beschikbaar binnen 50 centimeter van je hoofd. Je hebt gebruik gemaakt van de inlogcodes op mijn site om gesproken aandachtsoefeningen te doen. Met je aandacht bij je lichaam en je adem te zijn geeft je innerlijke rust. Je kan meer genieten en dingen gaan makkelijker. Je maakt je minder zorgen en je slaapt beter. Je ervaart wel dat het denken steeds weer trekt en voordat je het weet zit je weer in je hoofd en in de onrust. Je hebt de neiging om hier tegen te vechten omdat je het niet wilt, maar dat werkt natuurlijk niet. In onze eerste afspraak hebben we al uitvoerig gesproken over "stoppen met de strijd" en te aanvaarden wat is. Het enige wat je hoeft te doen als je weer aan het denken bent, is je aandacht verleggen naar je lichaam. Aandacht verleggen kost geen moeite. Het vraagt je bewust te zijn.

Een ontdekking voor je is, dat bij alles wat je meemaakt je direct een oordeel hebt. Alles wat je ziet, hoort en voelt wordt direct begeleid door een gedachte. Deze gedachten geven een kleuring aan de werkelijkheid. Tevens heb je de sterke neiging je gedachten te volgen en niet je gevoel of je intuïtie. Terwijl deze meer wijsheid in zich dragen dan al je oordelen. Je hebt last van je eigen oordelen, geef je aan. Ze halen je steeds weg uit een ontspannen aanwezigheid. Ze trekken je steeds weg uit het contact met een diepere laag in je. Belangrijk voor je is dat je nu begint te herkennen wat je innerlijke spelletje is: gebeurtenis, oordeel, onrust, actie. In essentie verlaat je het contact met jezelf, je vergeet wat je werkelijk wilt, voelt of vindt en kiest een andere weg. Een strategie om niet jezelf te zijn en veel onrust toe te laten.

Ik vraag aan je om de komende weken je oordelen waar te nemen en te ontdekken waar ze inhoudelijk over gaan. Vaak gaan ze over wat je moeilijk vindt, waar je bang voor bent, over wat jij persé wilt en hoe jij situaties naar je hand wilt zetten. Hier meer zicht op krijgen helpt je je persoonlijkheid te doorgronden.

Als huiswerk neem je mee om iedere dag minimaal 10 minuten één van de aandachtsoefeningen te doen op de site. Zie www.x-plore.nl linksonder "inloggen", gebruikersnaam: xplore, wachtwoord: 20152015.


Wil je reageren?
Heb je vragen of opmerkingen na het lezen van deze bulletins over "Mijn coaching", stuur mij dan een mail of bel.

Jeroen van Ewijk
www.x-plore.nl

twitter LinkedIn Stuur Jeroen een mail