X-ploration
No. 123 MAART 2016

Gratis maandelijks bulletin gericht op bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei.

Mijn coaching: vierde gesprek.

Thema: geluk is beschikbaar binnen 50 centimeter van je hoofd

Het is alweer je vierde gesprek. "De tijd gaat snel", zeg je. Ik glimlach alleen maar en schenk koffie voor je in. De vorige keer hebben we gesproken over je oren openen. Je vertelt dat je inderdaad gemerkt hebt dat als je geluiden van buiten weer kunt waarnemen, alles wat makkelijker lijkt. Je voelt je minder opgesloten en het helpt je te ontspannen.

Je zegt dat je het erg druk hebt op je werk en thuis. Je ervaart vaak stress. Sommige zaken gaan niet zoals je wilt en daar maak je je zorgen over. Je hebt af en toe heftige gedachten en sterke gevoelens en je kan dan weinig hebben. Soms val je uit naar je zoontje van vier, die niet doet wat je zegt. Je merkt dat je het lastig vindt om los te laten. Ondanks de goede tips in de Happinez. Je wilt graag mooier, beter, gezonder, sterker of succesvoller zijn dan je bent. Het kost je moeite echt te genieten van de kleine dingen. Je zit er duidelijk niet lekker bij vandaag.

Ik merk aan je dat je druk aan het praten bent. Je voelt je lichaam niet, de geluiden buiten je dringen niet tot je door en je energie zit vooral in je hoofd. We doen een ademoefening. Ik help je om met aandacht naar je lichaam te gaan en je adem te voelen. Ik nodig je uit om in je lichaam op te merken wat er is en niets te veranderen. Alleen maar waarnemen. Na vijf minuten ben je al meer ontspannen. Je voelt je beter.

Ik vertel je dat denken en voelen één zijn. Ze zijn met elkaar verbonden. Voelen volgt het denken. Als je heftige gedachten hebt, heb je ook heftige gevoelens. Zorgen maken resulteert in gevoelens van dreiging en onrust. Rust in je hoofd, levert rust op in je lichaam.

We hebben het vermogen in ons om ontspannen en gelukkig te zijn en het is beschikbaar binnen 50 centimeter van je hoofd. De boodschap is schokkend eenvoudig: leef in je lichaam. Door je lichaam en je adem te voelen ga je ontspannen. Je maakt contact met wie je werkelijk bent. Je denken en voelen vallen samen in het hier en nu. Je voelt je weer één met jezelf. Je zintuigen en je adem zijn je voertuigen om contact te maken met je lichaam.

Aandachtsoefening
Ik raad je een oefening aan om iedere dag 10 minuten te doen:

Merk op hoe je lichaam ademt, voel hoe je adem in- en uitgaat, voel hoe je buik of borst uitzet en weer terugkomt. Blijf met je aandacht bij je adem terwijl je open bent voor je omgeving. Als je afdwaalt, ga je weer terug naar je adem met een ontspannen aandacht. Blijf wakker en aanwezig, blijf aandachtig en helder. Blijf in het moment.

Inloggegevens
Je geeft aan dat het makkelijker is als ik je begeleid om naar je adem te gaan, dan wanneer je het in je eentje moet doen. Op mijn site heb ik gesproken aandachtsoefeningen staan (niet door mij ingesproken), die je kunt afluisteren. Op de homepage links onder staat "Inloggen". Klik daarop en toets in bij gebruikersnaam: xplore en bij wachtwoord 20152015.

Wil je reageren?

Komen er vragen of opmerkingen naar boven na het lezen van deze bulletins over "Mijn coaching", stuur mij dan een mail of bel.

Jeroen van Ewijk
www.x-plore.nl

twitter LinkedIn Stuur Jeroen een mail