X-ploration
No. 117 FEBRUARI 2016

Gratis maandelijks bulletin gericht op bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei.

Mijn coaching: "Ik heb geen probleem!"

Je bent uitgenodigd om zeven keer mee te doen, via dit bulletin, aan "Mijn coaching". Vorige week hebben we kennis gemaakt en heb ik je uitgenodigd een doelstelling te formuleren. Het kan zijn dat je dat nog niet gedaan hebt. Maar je weet "Zonder doel geen richting". En....volgende week hebben we onze eerste coachingsafspraak.

De meeste mensen, die coaching willen, hebben een probleem, een vraagstuk en sommige formuleren het als een uitdaging (hoewel het bijna nooit zo voelt). Ze voelen zich niet zo goed, ze doen dingen die niet handig zijn, ze hebben last van gedachten of er is te veel stress. Mensen willen hier gewoon van af. En het mooie is dat het probleem de aanleiding is voor persoonlijke groei. Mensen komen niet alleen van een probleem af, maar ze leren zichzelf beter kenen en worden krachtiger. Coaching is het mooiste vak.

Ik heb enkele keren meegemaakt dat iemand geen probleem had en toch coaching wilde. Deze personen formuleerden het als "Ik heb geen probleem, maar ik heb het idee dat er meer uit mij te halen valt". Zij gingen er vanuit dat er wegen zijn, die zij nog niet verkend hadden. Ze hebben een overtuiging "Er zit meer in mij". De vraag aan mij als coach is ze om ze mee te nemen op nieuwe wegen en een ontdekkingsreis te starten met ze. X-ploreer jezelf.

Misschien wil jij ook een ontdekkingreis naar jezelf. De komende bulletins X-ploration geven je de mogelijkheid. Het is wel goed om dan echt "ja" hiertegen te zeggen. Dit betekent dat je bereid bent om de handreikingen, die ik je geef, te volgen. Een pad dat je niet kent kan je ook afwijzen. Het vraagt moed om er wel in te gaan. Stap dus in, ik ben je reisleider.

Lees meer over het formuleren van doelen in Bulletin X-ploration no. 75; "Niet niet of wel".

Kijk bij het formuleren van doelstllingen naar je eigen intenties, deze creëren je werkelijkheid. Zie bulletins no: 55, 56 en 57. Zie hieronder "In het archief".

Wil je reageren?

Ik kan mij voorstellen dat tijdens deze bulletins over coaching vragen of opmerkingen naar boven komen. Wellicht heb je behoefte aan een handreiking of aan steun. Je kan mij dan mailen en ik antwoord je natuurlijk. Ook kan het zijn dat ik reacties van lezers, anononiem natuurlijk, meeneem in een volgend bulletin X-ploration.

Tot volgende week bij ons eerste coachsafspraak.

Wil je reageren, graag: j.vanewijk@x-plore.nl

Jeroen van Ewijk
www.x-plore.nl

twitter LinkedIn Stuur Jeroen een mail