X-ploration
No. 113 DECEMBER 2015

Gratis maandelijks bulletin gericht op bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei.

Innerlijke Management Technieken

Thema: Be yourself

Tijdens coaching help ik mensen bewust te worden van hun persoonlijkheid én van henzelf. Er is een onderscheid. Hele kleine kinderen zijn zichzelf. Ze zijn nog niet zo bezig met het effect dat ze hebben op anderen. Het aangepaste gedrag van het kind komt later. Dit heet persoonlijkheid: het komt in de plaats van je werkelijke zelf. De persoonlijkheid houdt zich bezig met wat je beter kan denken, voelen en doen in de omgeving waarin je leeft, dan jezelf te zijn. Vermijden en bereiken zijn belangrijke woorden. Liefde, geluk, geld, aanzien, macht bereiken. Pijn, verdriet, kritiek, afwijzing vermijden. De persoonlijkheid is daar tamelijk druk mee, maar leidt je uiteindelijk niet naar het werkelijke geluk, wat we nastreven.

Ik help mensen stiller te worden van binnen. De onstuimige gedachten, over van alles en nog wat, tot rust te brengen. Sress te verminderen. Leren om gedachten niet meer vast te pakken, maar op te merken en te laten gaan. Stoppen om te geloven wat de persoonlijkheid allemaal bedenkt over wat mensen moeten en zouden. Ze komen weer innerlijk tot rust. De adem volgen en bewustzijn van het lichaam helpt daarbij. Als het hoofd tot rust komt en mensen werkelijk ontspannen, dan stappen ze uit hun persoonlijkheid. Die is er natuurlijk nog wel, maar meer diffuus en trasparanter, niet meer zo op de voorgond. Ze komen dan in een andere dimensie van zichzelf terecht. Daar weten ze wat ze werkelijk te doen of te zeggen hebben. Het is de plek waar wijsheid, intuïtie, liefde en vrede te vinden is. Be yourself.

Ik heb ooit aan een training deelgenomen met de grappige titel: "Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen"

Vanochtend las ik op nu.nl deze tekst: "Het Nederlandse topmodel Romee Strijd maakte onlangs haar debuut bij Victoria's Secret als Angel. Veel meiden vergapen zich aan het model en willen zijn zoals zij. "Doe dat niet", waarschuwt ze".

Gisteren bij de kapper hoorde ik: "The best role model for you is your mirror".

Zit mijn haar goed?

Succes en fijne feestdagen.

There is more to X-plore. Meer lezen .

Jeroen van Ewijk
www.x-plore.nl

twitter LinkedIn Stuur Jeroen een mail