X-ploration
No. 104 FEBRUARI 2015

Gratis maandelijks bulletin gericht op bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei.

Innerlijke Mangemant Technieken

Thema: The big picture

Ik zing als tenor in een koor in Brummen. We studeren op dit moment het lied "The Rhythm of Life" in: https://www.youtube.com/watch?v=GJB6UtBkOi0

Het lied start met iemand, die wat somber door de straat loopt. Plotseling hoort hij een stem, die zegt "Spread the picture on a wider screen". "There's a million reasons why you should be glad in al four seasons". Er zijn zoveel redenen waarom we altijd blij kunnen zijn. Stap uit de kleinheid van je getob, open je zelf, kijk ruimer en wees blij met de mooie dingen van het leven. "Feel the rhythm of live. Feel the powerful beat".

Laatst sprak ik een secretaresse, die een cursus efficiënt werken had gevolgd. Naast allerlei goede tips over emails beantwoorden en gestructureerd werken, leerde ze ook "The big picture" te zien. Tot nu toe deed zij de hele dag haar best om zo snel mogelijk de stapel met werk weg te werken. Altijd druk, druk, druk... Nu vindt ze het fijn mensen te helpen hun functie goed uit te oefenen. Samen goed zijn. The bigger picture.

Er wordt een huis gebouwd. Een man kruit met stenen. Een vrouw knoopt een praatje met hem aan en vraagt wat hij precies doet. Hij zegt "Ik ben opperman. Ik breng stenen naar de metselaar". Iets verderop ziet de vrouw een andere man met stenen lopen en stelt de zelfde vraag. De kruier zegt "Ik ben werkvoorbereider. Ik zorg dat de metselaar de muur kan metselen". Benieuwd naar het antwoord van een derde man met stenen, stelt zij de vraag nog eens. "Wat doe je?" De man zegt, blij wijzend naar het huis in aanbouw, "Ik bouw een mooi huis". See the big picture.

Jeroen van Ewijk
www.x-plore.nl

twitter LinkedIn Stuur Jeroen een mail