X-ploration
No. 99 SEPTEMBER 2014

Gratis maandelijks bulletin gericht op bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei.

Innerlijke Management Technieken

Thema: doe het hoogste

Ik hoop dat je een fijne zomer hebt gehad en dat je weer zin hebt om te gaan werken. Het is mooi als je kan werken aan dingen, die je de moeite waard vindt en waarin je je kwaliteiten kan laten stromen. Dit bulletin helpt je om het hoogste uit je zelf te halen (als je dat wilt natuurlijk).

Innerlijke Management techniek:

Als je het beste wilt halen uit je zelf, onderzoek dan de kwaliteit van je gedachten. Denk aan de 4 G's: we maken een GEDACHTE bij iedere GEBEURTENIS, ons Gevoel volgt onze gedachte en dat resulteert in GEDRAG. Een negatieve gedachte leidt tot een negatief gevoel en het daarbij horende gedrag. Nu heb je o.a. door dit bulletin kunnen leren hoe jij je eigen gedachten kan managen. Neem geen genoegen met een lage gedachte, maar ga voor de hoogste. Dat zijn gedachten, waarin jij of een ander plezier, ontspanning, vrede, vreugde, vriendelijkheid, geluk of liefde ervaart. Het is een manier om je kwaliteit op je werk optimaal in te zetten (thuis ook trouwens).

De oefening is als volgt: ben je bewust van een gedachte, die bij je opkomt in een situatie en vraag je af "Is dit mijn hoogste gedachte over deze situatie of heb ik een hogere?" Denk dan je hogere gedachte en stel de vraag nog eens aan je zelf. Doe dat een tijdje in diverse situaties en merkt wat er in je gebeurd. Je zal minimaal anders naar mensen gaan kijken.

Vind je het lastig om je gedachten op te merken, kijk dan naar je gedrag: naar wat je zegt tegen iemand (of juist niet zegt) en wat je concreet doet (of juist niet doet). Vraag je af "Is dit het hoogste wat ik kan zeggen of doen in deze situatie?"

En...wat je inzet, krijg je terug. Vriendelijkheid ontmoet vriendelijkheid, de helpende wordt geholpen, een glimlach wordt beantwoord, geluk wakkert geluk aan, openheid nodigt uit en zo verder.

Jeroen van Ewijk
www.x-plore.nl

twitter LinkedIn Stuur Jeroen een mail