X-ploration
No. 94 FEBRUARI 2014

Gratis maandelijks bulletin gericht op bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei.

Thema: topsport

Ik kijk regelmatig naar het schaatsen bij de Olympische Winterspelen. Nederland doet het fantastisch daar. Al drie keer het hele podium vol met oranjebemutste schaatsers met gouden-, zilveren- en bronzenplakken om.

Ik hoor dan Margot de Boer, Stefan Groothuis, Michel Mulder, Ireen Wüst en Sven Kramer vertellen over hoe zij tot deze geweldige prestatie zijn gekomen. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen: "Goud" winnen. Met deze focus trainen ze jarenlang dag in dag uit en dan ook nog eens met een topcoach. Ik hoor ze ook nog andere dingen vertellen, die nodig zijn voor een topprestatie: "Dicht bij mij zelf blijven", "Van mijzelf uitgaan", "Doen waarvoor ik gekomen ben", "Mijn eigen wedstrijd schaatsen (= niet naar de tegenstander kijken)", "Focussen op mijn techniek, het resultaat komt dan vanzelf".

Innerlijke Management technieken:

Haal het beste uit je zelf:

Als je het beste uit jezelf wilt halen, neem dan alleen genoegen met het beste. Het principe van het hoogste eerst. Begin je gedachten te onderzoeken. Vraag je steeds af: “Is dit mijn hoogste gedachte of heb ik een hogere gedachte?” Denk alleen het hoogste. Dus als je denkt ”Wat een pestweer” of “Dat lukt hem toch niet” of “Mensen moeten mij aardig vinden” of “Ik ben niet goed genoeg” vraag je dan af of dat jouw hoogste gedachte is. Neem geen genoegen met minder dan je hoogste gedachte. Hoge gedachten zijn gedachten waarin jij plezier, ontspanning, vrede, vreugde, vriendelijkheid, geluk en liefde ervaart. Schenk geluk en vreugde aan jezelf en aan anderen.

Focus op je techniek:

Ga steeds terug naar je basishouding: je hoofd leegmaken, je lichaam voelen, ontspannen zijn en open staan voor jezelf en de ander. Merk op wat je denkt, voelt en wilt. Kijk ernaar, laat het en adem bewust. En tijdens dit "niets doen" is alles aanwezig voor de beste rersultaten.

Laat je ondersteunen door een top-coach:

Iedere topsporter heeft een topcoach. Grappig. Ze zijn al fantastisch, maar toch. Door een coach worden ze nog beter voor de top. En wij, niet topsporters, denken alleen een coach nodig te hebben als we in de problemen zitten. Ik heb in mijn coachingspraktijk slechts één keer iemand gehad, die zei "Ik voel mij prima, ik heb alles en mooi werk. En toch wil ik coaching, want ik heb het idee dat er meer uit mij te halen valt". En...dat was ook zo.

Succes. Wil je reageren, dan ben je welkom.

Innerlijke Management Technieken zijn onderdeel van mijn coaching. Aan groepen geef ik hierin maatwerk workshops.

Jeroen van Ewijk
www.x-plore.nl

twitter LinkedIn Stuur Jeroen een mail