X-ploration
No. 93 JANUARI 2014

Bulletin gericht op bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei.

Cursus Innerlijke Management Technieken (C.I.M.T.)

Thema: ontspannen

Mijn nieuwjaarswens voor jullie was: een gelukkig en ontspannen 2014.

Vaak ervaren we spanning in onszelf. Spanning is een kramp en deze wordt meestal veroorzaakt door moeten, angst, zorgen maken, stress, jezelf en anderen druk opleggen e.d. Door spanning verlies je het contact met wie je werkelijk bent. Als je ontspant gaan dingen veel makkelijker; de juiste gedachten, gevoelens en wat je wilt doen komt vanzelf naar boven. Daarvoor heb je juist geen innerlijke druk nodig. Liever niet. Je kwaliteit gaat makkelijker stromen als je ontspannen bent. Je stopt dan met het moeten "doen" en het willen "hebben" en je kiest voor "aanwezig zijn". Je hoeft dan niets, je moet niets. Juist door ontspannen te zijn geef je gelegenheid aan je zelf om vanuit innerlijke rust je gedachten en gevoelens op te merken en het juiste te doen (of juist niet te doen "De kunst van het niet doen").

Innerlijk Management Techniek

Stop: als je spanning voelt stop dan even, ren niet door, neem even een adempauze.

Kijk: ga met je aandacht naar je lichaam en merk de spanning op in gevoelens en gedachten en verander niets. Door je zelf waar te nemen (bewustzijn) en daarin te rusten, begint verandering vanzelf.

Adem: Volg je adem. Het brengt innerlijke rust en het helpt om makkelijker bij je lichamelijke gevoelens te blijven. Je bewustzijn werk in als de zon op de mist.

Succes met deze oefening Wil je reageren, dan ben je welkom.

Innerlijke Management Technieken zijn onderdeel van mijn coaching. Aan groepen geef ik hierin maatwerk training. Interesse?

Jeroen van Ewijk
www.x-plore.nl

twitter LinkedIn Stuur Jeroen een mail