X-ploration
No. 88 OKTOBER 2013

Gratis maandelijks bulletin gericht op bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei.

Cursus Innerlijke Management Technieken 1

Innerlijke Management Technieken gaan over meesterschap over je zelf. Bepaal jij wat je denkt of bepalen jouw gedachten jou? Bepaal jij wat je emoties zijn of bepalen jouw emoties jou? Bepaal jij je gedrag of overkomt jouw gedrag jou? Overkomt innerlijke drukte of rust jou of ben je in staat je eigen innerlijk rust te managen? Reageer je vooral op je omgeving of bepaal jij wie je bent en welke kwaliteit van jou je laat zien? Ben jij meester over je zelf?

Meesterschap over je zelf is te leren. Tijdens mijn coaching en training help ik mensen om bewust te worden van hun denken en voelen. Ze leren dat de gedachte hun gevoel bepaalt. En dat de gedachte en het gevoel de grondslag is van hun gedrag. Dus als je meester wordt over je gedachten, wordt je meester over je gedrag. Jij bepaald dus. Wil je je denken, voelen en doen veranderen, dan moet je eerst bewust zijn van je zelf. Meersterschap is dus bewustzijnontwikkeling.

In de komende bulletins X-ploration zal ik inhoud geven aan de Cursus Innerlijke Management Technieken. Steeds zal ik een onderwerp aanstippen en tips geven hoe hiermee om te gaan. Ik wil je graag ondersteunen bij je bewustzijnsontwikkeling en je persoonlijke groei. Het maakt mij gelukkig als jij gelukkiger wordt en je kan zijn wie je werkelijk bent met alles er op en er aan. Wil je dat ik aandacht geef aan een bepaald onderwerp, laat het mij weten. Heb je een persoonlijke vraag, dan beantwoord ik die persoonlijk.

De cursus start vandaag met een overdenking om je bewustzijn te stimuleren:

"Je geeft betekenis aan ervaringen en omstandigheden. Aan iedere gebeurtenis koppel je een gedachte en je hebt de sterke neiging deze gedachte als waar te zien. Je denkt dat wat je ervaart de werkelijkheid is. Het is echter je interpretatie ervan. Verander jij je interpretatie, dan verandert de wereld om je heen. Verander jij je denken over een ander, dan verandert de ander met jou mee. De wereld dat ben jij". (Zie ook Bulletin 73 ).

Innerlijke Management Technieken pas ik toe tijdens coaching en de Quantumtraining.

There is more to X-plore.

Jeroen van Ewijk
www.x-plore.nl

twitter LinkedIn Stuur Jeroen een mail