X-ploration
No. 78 OKTOBER 2012

Gratis maandelijks bulletin gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn.

Thema: blij zijn

De laatste twee bulletins van X-ploration schreef ik over blijheid en creëren. Blij zijn is een sterke kracht, die je helpt om je goed te voelen, maar ook helpt om positieve gedachten te hebben over je zelf, over anderen en over dat wat je wilt bereiken. Blijheid trekt blijheid aan. Het werkt als een magneet; je zet het in en het komt naar je toe.

Het is niet altijd makkelijk om blij te zijn. We hebben veel gedachten, we doen veel (druk, druk, druk), we maken ons zorgen over wat gaat komen, we voelen ons gekwetst of geraakt. Onze geest is heel druk bezig met dit alles en is meestal onrustig. Gedachten vliegen van de ene naar de andere kant. We produceren zo’n beetje 60.000 gedachten per dag en aan de meeste gedachten heb je niet veel. Ze helpen je niet erg met te zijn wie je wilt zijn. Ze helpen vaak niet om blij te zijn.

Nu zijn er gemakshalve 3 wegen om hier wat aan te doen.

Weg 1: verminder het aantal gedachten. Ben je bewust van je ademhaling en je lichaam. De theorie is simpel: als je met je aandacht in je lichaam bent, zit je niet in je hoofd. Zit je niet in je hoofd, dan heb je minder gedachten. Bijkomend voordeel is, dat als je in je lichaam zit, je makkelijker bewust bent van je gedachten en deze kunt laten gaan.

Weg 2: word je bewust van je gedachten. Weet wat je denkt. Ben je bewust van de kwaliteit van je gedachten en denk het mooiste wat je kan denken. Bewustzijn is de sleutel tot verandering. Je kunt kiezen wat je denkt en gelooft. Maak blije gedachten bijvoorbeeld.

Weg 3: neem je gedachten niet serieus. We maken in ons hoofd erg veel verhalen en films. Ze hebben weinig te maken met de werkelijkheid en veel te maken met wat jij van die werkelijkheid gemaakt hebt. Stop het verhaal of de film. Je hoeft ze niet helemaal af te luisteren of te bekijken. Als je een verhaal wilt stoppen denk dan aan wat anders (iets leuks) of ga naar weg 1.

Jij kunt meester zijn over je gedachten. Bewustzijn helpt je te weten wat je denkt. Je kunt denken (en geloven) wat je wilt. Maak blije gedachten, dan heb je een fijne dag.

There is more to X-plore.

Mijn tweets volgen?twitter

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van Ewijk

X-plore Development
Training en coaching
www.x-plore.nl
j.vanewijk@x-plore.nl
0575 56 55 57

Je essentiële kwaliteit