X-ploration
No. 77 SEPTEMBER 2012

Gratis maandelijks bulletin gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn.

Thema: creëren 2

In het vorige bulletin schreef ik over sporters op de Olympische spelen, die steeds een heldere focus hebben op hun doel en dit combineren met blij zijn. Want ze zien al voor zich, dat ze succesvol zijn. Sommigen zien vooraf het juichende publiek als ze over de finish komen, anderen zien zichzelf met een medaille het Nederlands volkslied meezingen op het hoogste podium. Het gaat om een geloof, een overtuiging, die al waarheid is in hun hoofd. Door hun bewustzijn, door hun denken, door hun dromen creëren ze. De focus van hun bewustzijn wordt de realiteit in hun wereld.

Dit principe geldt natuurlijk ook voor mij en voor jou. Ook jouw denken wordt de realiteit van jouw wereld. Als je denkt dat je iets toch niet kan, verbaas je er dan niet over dat het mislukt. Als je gelooft dat je er niet bij hoort of dat je niet aantrekkelijk bent of niet voor succes in de wieg bent gelegd, zal je steeds dit weer bevestigd zien. Je inzet krijg je terug.

Mannen kunnen niet zoeken en dat geloven ze ook (vrouwen ondersteunen deze gedachte graag (met een zucht)). Ik heb mannen ooit eens de opdracht gegeven, dat als ze iets kwijt waren (sokken bijv.) ze niet meteen hun partner zouden gaan roepen, maar in zichzelf zouden zeggen “Ik ben een goede zoeker”. Met deze overtuiging werd er langer gezocht en meer gevonden (zelfs manchetknopen, onderbroeken en stropdassen).

Positieve gedachten hebben over wat je wilt bereiken is uitermate krachtig. Het is fijn om te denken aan iets waar je blij van wordt en waarvoor je je graag inzet. Deze positiviteit is een energie met een sterk effect op jezelf en op anderen. Mijn tip: maak gedachten waar je blij van wordt. Ben je niet blij, vraag je dan af wat je denkt en verander je denken. Creëer blijheid in je leven en in het leven van anderen en daarmee meer succes.

There is more to X-plore.

Mijn tweets volgen?twitter

 

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van Ewijk

X-plore Development
Training en coaching
www.x-plore.nl
j.vanewijk@x-plore.nl
0575 56 55 57

Je essentiële kwaliteit