X-ploration
No. 76 AUGUSTUS 2012

Gratis maandelijks bulletin gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn.

Thema: creëren

Ik vind het leuk om naar de Olympische spelen te kijken. Ik ben echt verbijsterd door topsporters, die jaren van hun leven geven aan het halen van één doel: goud winnen. Dag in dag uit focus houden op dat ene doel, je hele leven daarnaar inrichten, dromen over die laatste prestatie: je bent de beste, je hebt goud.

Wat ik ook zie is sporters, die veel blijheid uitstralen en positivisme inzetten. Een blijheid, waardoor het lijkt alsof ze ál goud hebben. Ze geloven zo in hun toekomstige topprestatie, dat ze daarover al blij zijn. Mooie doelen stellen en blij zijn is blijkbaar de sleutel.

Geweldig is het om Churandy Martina te zien. De man die samen met Usain Bolt de 100 meter liep. Deze man straalt, lacht en is blij. Kenmerkend is zijn positiviteit: “Ik ga bij de 200 meter winnen van Usain Bolt”. Hij gelooft in de wet van aantrekking: “Positiviteit trekt positiviteit aan”, zegt hij stralend. Uiteindelijk werd hij vijfde op de 200 meter en hij is daarmee zeer tevreden.

Kijk naar de doelgerichtheid, het vertrouwen en de blijheid van Dorian van Rijsselberge. De man van Texel, die goud won bij het windsurfen. En wat dacht je van Ebke Zonderland: goud op de rekstok. Hij deed een oefening , die niemand in de wereld kan. Kijk ook naar Ranomi Kromowidjojo, Anky van Grunsven en zovelen.

Ze hebben allemaal het zelfde. Door hun bewustzijn, door hun denken, door hun dromen creëren ze. De focus van hun bewustzijn wordt de realiteit in hun wereld. Ze denken vanuit het gewenste eindresultaat en niet vanuit inspanningen en problemen. Ze voelen al die tijd de blijheid alsof ze hun doel al hebben gerealiseerd. Ze geloven erin.

There is more to X-plore.

Mijn tweets volgen?twitter

 

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van Ewijk

X-plore Development
Training en coaching
www.x-plore.nl
j.vanewijk@x-plore.nl
0575 56 55 57

Je essentiële kwaliteit