X-ploration
No. 63 APRIL 2011

Gratis maandelijks bulletin gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn.

Thema: het wonder van acceptatie 2

Ik heb jullie uitgenodigd om wat te schrijven over iets dat je hebt geaccepteerd, iets wat eerst lastig voor je was. Door jouw verhaal kunnen anderen weer leren om te gaan met strijd en acceptatie. Op de site staan nu zes verhalen (lees de verhalen klik hier).

Wat zeggen deze verhalen ons over het wonder van acceptatie?

Adriaan maakt in zijn verhaal “Niet dat eerste biertje” helder dat onderkennen dat je alcoholist bent de eerste stap is naar acceptatie. Onderkennen betekent “ja-zeggen” tegen iets wat je hebt en tot nu toe niet wilde (zien). Willem beschrijft in zijn verhaal “Accepteren van een beperking” dat hij wegloopt voor zijn dove oor. Hij heeft een flinke dreun nodig om zich af te vragen wat er eigenlijk aan de hand is. Op het moment dat het tot hem doordringt, dat hij nooit meer zou kunnen horen als voorheen, begint hij erover te praten met zijn vrouw, zijn vrienden en familie. Beginnen met te delen, is het begin van “ja-zeggen”. Onderkennen dus dat iets is, zoals het is en niet anders, is de sleutel.

Paula Hijne beschrijft zo mooi dat haar lichaam al lang wist, waar haar hoofd niet aan wilde. We hebben vaak de neiging door te willen gaan op de ons bekende weg, waardoor we niet willen zien wat zich werkelijk aandient. Een flinke dreun, zoals bij Willem of een lichaam, dat ziek wordt, is soms nodig om werkelijk te gaan zien wat er bij je speelt. Angela komt tot diepgaand inzicht in zichzelf door naar haar slachtofferrol te gaan kijken. Werkelijk begrip waarom iets is, zoals het is, helpt heel erg goed.

Ben Pam laat zo mooi zien in “Klaarwakker” dat hij wil slapen en steeds erg baalt dat hij dat niet doet: een strijd in bed wordt gevoerd. Gelukkig is er ook hoop (mooi) het wordt lente en dat brengt verlichting. Wachten op betere tijden is ook een weg. Babs leert ons in “Alweer lente” hoe mooi het is om naar de positieve dingen te kijken in het leven. Er is zoveel om van te genieten en er zijn zoveel mogelijkheden.

Deel jouw verhaal met anderen. Stuur mij jouw verhaal over iets wat je met pijn en moeite hebt kunnen accepteren en tot welke verandering dat heeft geleid in jou en jouw leven.

Graag ontvang ik per mail van jullie korte verhalen (max. 250 woorden) over waar je tegen streed en wat er met je gebeurde toen je tot werkelijke acceptatie kon komen. Fijn is het als je aangeeft wat er in je zelf is gebeurd, waardoor je kon accepteren. Ik zal je verhaal delen met anderen door ze op onze site te zetten en mogelijk aan te halen in bulletin X-ploration. Geef aan of jouw brief onder naam of anoniem geplaatst kan worden.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van Ewijk

X-plore Development
Training en coaching
www.x-plore.nl
j.vanewijk@x-plore.nl
0575 56 55 57

Je essentiële kwaliteit