X-ploration
No. 62 MAART 2011

Gratis maandelijks bulletin gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn.

Thema: het wonder van acceptatie 1

Accepteren is voor veel mensen een moeilijk begrip. Hoe kun je nu iets, wat je niet wilt van jezelf, accepteren? Veel mensen voeren met zichzelf een innerlijk gevecht en hebben het daar zwaar mee. Ze hebben iets, wat ze niet willen en ze voeren een strijd om ervan af te komen. Dat wat er in hen is, mag er niet zijn; het moet weg. We onderdrukken wat we niet kunnen accepteren, we stoppen het weg of we vertonen gedrag om het te vermijden of om het te compenseren. Kenmerkend is dat iedereen een oplossing wil.

In de komende bulletins wil ik het thema accepteren met jullie verkennen en richtingen aanreiken om tot acceptatie te komen. Graag wil ik samen met jullie het wonder van acceptatie ontdekken en beschrijven: “als je stopt met je strijd, begint je ontwikkeling”.

Deel jouw verhaal met anderen. Stuur mij jouw verhaal over iets wat je met pijn en moeite hebt kunnen accepteren en tot welke verandering dat heeft geleid in jou en jouw leven.

Graag ontvang ik per mail van jullie korte verhalen (max. 250 woorden) over waar je tegen streed en wat er met je gebeurde toen je tot werkelijke acceptatie kon komen. Fijn is het als je aangeeft wat er in je zelf is gebeurd, waardoor je kon accepteren. Ik zal je verhaal delen met anderen door ze op onze site te zetten en mogelijk aan te halen in bulletin X-ploration. Geef aan of jouw brief onder naam of anoniem geplaatst kan worden.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van Ewijk

X-plore Development
Training en coaching
www.x-plore.nl
j.vanewijk@x-plore.nl
0575 56 55 57

Je essentiële kwaliteit