X-ploration
No. 55 AUGUSTUS 2010

Gratis maandelijks bulletin gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn.

Thema: intentie

Een intentie heeft twee aspecten. Het eerste aspect is het verlangen naar iets: dat gebeurt door middel van de fantasie, de droom, de gedachte.Het tweede aspect is de wil. Om je verlangen te realiseren, heb je je wil nodig. Het verlangen geeft de richting, de wil zorgt voor creatie van het verlangen, het tot stand komen ervan.

Je creëert je werkelijkheid door je intenties. Alles is energie, dus met een intentie zet je een energiefrequentie in beweging. Deze energie vormt je gedachten, je gevoelens en je handelen. Verander je de intentie, dan verandert automatisch je energie en daarmee je gedachten, je gevoelens en je gedrag. Het veranderen van intenties gebeurt door bewustzijn: weten wat er in je plaats vindt en weten wat je wilt. Als je besluit om vriendelijk te zijn in plaats van afstandelijk te zijn, verandert je energiefrequentie. Dat merk niet alleen jij, maar dat merkt ook een ander. Als je vriendelijkheid inzet, voel je die vriendelijkheid direct in je zelf. Vriendelijkheid ontmoet vriendelijkheid. Wat je inzet komt terug. Als je in je leven vriendelijkheid mist, creëer dan vriendelijkheid door je intentie vriendelijk te willen zijn. Je geeft je zelf vriendelijkheid en je krijgt het ook nog terug. Dat is nog eens creëren met winst.

Je creëert je werkelijkheid door je intenties. Je kunt besluiten egoïstisch te zijn of genereus, je kan iemand negatief veroordelen of besluiten een ander te helpen, je kan boos zijn op iemand of moeite doen de ander echt te begrijpen. Al dit soort beslissingen geven vorm aan de energie, die door je heen stroomt en maken wie je bent op een bepaald moment bent.

Als je wilt weten wie je bent en wat je creëert in je leven, kan je onderzoeken wat je intenties zijn. Vraag je eens af, bij bepaald gedrag van jezelf, welke intentie eronder zit. Wat wil je eigenlijk met dit gedrag bereiken of vermijden? Een intentie kan je pas veranderen als je ervan bewust bent en bewustzijn zorgt voor de mogelijkheid te kiezen wie je wilt zijn en wat je tot stand wilt brengen.

Veel succes en een fijne tijd.

Voor bovenstaande tekst heb ik mij laten inspireren door het boek “Theorie U” van C. Otto Scharmer.

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van Ewijk

X-plore Development
Training en coaching
www.x-plore.nl
j.vanewijk@x-plore.nl
0575 56 55 57

Je essentiële kwaliteit