X-ploration
No. 53 MEI 2010

Gratis maandelijks bulletin gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn.

Thema: worstelingen overwinnen

Een verhaal over een vlinder

Op een dag verscheen er een kleine opening in een cocon van een vlinder. Een man zat te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening probeerde te worstelen. Op een gegeven moment leek het of de vlinder geen vooruitgang meer boekte. De man besloot de vlinder te helpen. Hij pakte een schaar en knipte de cocon open. De vlinder kwam er nu een stuk gemakkelijker uit. Maar hij was klein en had verschrompelde vleugels. De man bleef kijken want hij verwachte dat de vleugels zich elk moment zouden ontvouwen en de vlinder haar kleurenpracht zou laten zien. Er gebeurde echter niets! Integendeel, de vlinder kon zich slecht bewegen en de vleugels bleven klein en verschrompeld. Hij heeft nooit kunnen vliegen.

De man was vol liefde en goede bedoelingen toen hij wilde helpen. Hij begreep niet dat de kleine opening in de cocon en de worsteling van de vlinder om er uit te komen, de natuurlijke weg was om vocht vanuit het lijf in de vleugels te persen. Pas nadat de vlinder worstelend zijn weg door de cocon zou hebben afgelegd, zou hij gereed zijn om te vliegen.

Ook wij krijgen onze schoonheid en onze kracht na het overwinnen van worstelingen. Het mooie is, dat wij precies die worstelingen krijgen, die wij nodig hebben. De kunst is om ze te herkennen en aan te gaan.

Ik vroeg om Kracht...

en ontving moeilijkheden om me sterk te maken.

Ik vroeg om Wijsheid...

en ik kreeg problemen om op te lossen.

Ik vroeg om Voorspoed...

en ik kreeg de hersenen, het verstand, om te kunnen werken.

Ik vroeg om Moed...

en ik kreeg obstakels om te overwinnen.

Ik vroeg om Liefde...

en ik kreeg mensen op mijn weg met problemen, die ik kon helpen.

Ik vroeg om Gunsten...

en ik ontving kansen.

Ik kreeg NIETS van wat ik wilde...

maar ontving ALLES wat ik nodig had.

 

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van Ewijk

X-plore Development
Training en coaching
www.x-plore.nl
j.vanewijk@x-plore.nl
0575 56 55 57

Je essentiële kwaliteit