X-ploration
No. 47 NOVEMBER 2009

Gratis maandelijks bulletin gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn.

Thema: glimlach en de wereld verandert

Telefonistes leren het tijdens hun opleiding. Als je met een glimlach de telefoon opneemt, klikt de stem vriendelijker. De beller reageert hierop onbewust positief. Als je een restaurant binnenkomt en je wordt met een glimlach begroet, voel je je welkom. Als jij glimlacht naar mensen, krijg je vaker een glimlach terug. Een glimlach maakt mild en blij.

In Indonesië viel het mij op dat de mensen daar veel lachen en glimlachen. Ook merkte ik daar, dat Westerlingen vaak serieus of nors kijken. Het lijkt wel of wij het moeilijk vinden te genieten van de dingen. Deels komt dat, omdat wij met andere dingen bezig zijn in ons hoofd, dan te zijn waar wij zijn. Juist het genieten van wat je doet of het genieten van waar je bent, geeft jou vanzelf een glimlach. Je voelt je blij, ontspannen en vreugdevol.

Als de glimlach niet spontaan komt, roep het dan op. Als jij een glimlach maakt, volgt jouw gevoel deze glimlach. Als jij je mondhoeken optrekt met de intentie te glimlachen, gaat je lichaam glimlachen. Je ontspant een beetje, je wordt blij. In de NLP heet dat “De-doe-alsof-strategie”. Als een kind zegt “Ik kan geen clown zijn” en een ander kind zegt “Dan doe je toch alsof!”, dan speelt dat kind een leuke clown. Het hele systeem van dat kind is dan clown. Je begrijpt het al, deze strategie gaat niet alleen op voor het glimlachen en een clown spelen, maar gaat ook op voor ander gedrag.

Een glimlach maakt mild en het helpt je minder te oordelen over jezelf en anderen. Je glimlach is als de liefdevolle oma, die kijkt naar haar stoute, boze of verdrietige kleinzoon. Het kleinkind mag zijn wie het is, volledig geaccepteerd met alles erop en eraan. Op de zelfde manier kan jij glimlachen naar je eigen gewenste of ongewenste gedachten en gevoelens. Je kan glimlachen naar dat wat je doet of zegt. Glimlachen maakt het leven vrolijker en makkelijker. Schenk jezelf en anderen vaker een glimlach.

Glimlach en de wereld verandert.

There is more to X-plore.

Veel succes en een fijne tijd.

TIP: Het boek “Je essentiële kwaliteit” als eindejaarsgeschenk. Bekijk het hieronder.

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van Ewijk

X-plore Development
Training en coaching
www.x-plore.nl
j.vanewijk@x-plore.nl
0575 56 55 57

Je essentiële kwaliteit