>
X-ploration
No. 46 OKTOBER 2009

Gratis maandelijks bulletin gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn.

Thema: blijf fris en open

Een collega van mij gaat ieder jaar naar Frankrijk op vakantie. Steeds rijdt hij de eerste dag naar het zelfde hotel op 650 kilometer afstand van zijn huis. Dat hotel kent hij en het is goed. De eerste keer dat hij naar Frankrijk ging, zocht hij aan de eind van de middag een hotel. Toevallig kwam hij deze tegen en zo is het gebleven. Eens goed altijd goed.

Ik ben enkele keren met vrienden gaan paardrijden in het bos bij Diever in Drenthe. Daar is een manege waar je paarden kunt huren en vrij het bos in kunt rijden. Ik had de eerste keer een fijn paard en die heette Kees. De volgende keer dat wij gingen rijden vroeg ik natuurlijk weer naar Kees en ik kreeg Kees. Dat dacht ik, want tijdens het rijden voelde deze Kees anders aan dan de vorige Kees. Terug gekomen sprak ik de eigenaar van de manege hier op aan. Hij vertelde dat mensen altijd weer het zelfde paard terug willen als de vorige keer. Daar kon hij niet aan beginnen. “Alle paarden heten Kees” zei hij en “Alle paarden zijn goed”.

Wij weten wat wij hebben en wij weten niet wat wij krijgen. Bekend is dat veel mensen, die gedwongen outplacement gedaan hebben, zich stukken plezieriger voelen en effectiever zijn in de nieuwe functie dan in de oude. Maar van hun oude functie wilden zij niet af. Je weet wat je hebt, ook al bevalt het niet, je weet helemaal niet wat je krijgt.

Blijf fris en open is de boodschap. Overal zit iets in voor jou, ook een volgend hotel kan goed zijn, ook een ander paard is prima (het zijn toch allemaal manegeknollen) en ook een andere werkgever geeft mogelijkheden en kansen. Maak de wereld niet te klein, laat je verrassen en kijk met een frisse blik de wereld in. Er zijn kansen genoeg. Ook voor jou. Zeker als je weet dat je je in nieuwe situaties ook prima kan redden. Zelfvertrouwen dus. En ga eens na bij je zelf. De belangrijke zaken in je leven kwamen bij toeval op je weg: je partner, je werk, je opleiding, je vrienden, je huis etc.

Wil je hiermee wat gaan doen? Dan is hier mijn tip. Als je ergens gaat zitten waar meer mensen bijeenkomen, kies dan een andere stoel uit dan de vorige keer. Met name aan je eigen eettafel geeft dat bijzondere effecten.

There is more to X-plore.

Veel succes en een fijne tijd.

TIP: Het boek “Je essentiële kwaliteit” als eindejaarsgeschenk. Bekijk het hieronder.

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van Ewijk

X-plore Development
Training en coaching
www.x-plore.nl
j.vanewijk@x-plore.nl
0575 56 55 57

Je essentiële kwaliteit