X-ploration
No. 45 SEPTEMBER 2009

Gratis maandelijks bulletin gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn.

Thema: Haal het beste uit jezelf

Ik hoop dat je een fijne zomer hebt gehad en dat je voldoende uitgerust bent om weer aan het werk te gaan. Wij hebben nog steeds te maken met de gevolgen van de creditcrisis en de handen moeten weer uit de mouwen. Je werkgever verwacht dat je gemotiveerd het beste van jezelf inzet en dat wil jij waarschijnlijk ook graag. Je doet je best om goed en succesvol te zijn en resultaten te halen, die de moeite waard zijn. Kortom je wilt het beste uit jezelf halen.

Als je het beste uit jezelf wilt halen, neem dan alleen genoegen met het beste. Het principe van het hoogste eerst. Begin je gedachten te onderzoeken. Vraag je steeds af: “Is dit mijn hoogste gedachte of heb ik een hogere gedachte?” Denk alleen het hoogste. Dus als je denkt ”Wat een pestweer” of “Dat lukt hem toch niet” of “Mensen moeten mij aardig vinden” of “Ik ben niet goed genoeg” vraag je dan af of dat jouw hoogste gedachte is. Misschien heb je een hogere gedachte over jezelf en over anderen? En als je een hogere gedachte hebt gevonden, vraag je dan af of er nog een hogere is. Neem geen genoegen met minder dan je hoogste gedachte.

Hoge gedachten zijn gedachten waarin jij of een ander plezier, ontspanning, vrede, vreugde, vriendelijkheid, geluk en liefde ervaart. Schenk geluk en vreugde aan jezelf en anderen en je zal geluk en vreugde ontvangen. Dus als je negatieve oordelen hebt of je maakt je zorgen of je hebt negatieve gedachten over jezelf, over iets of iemand vraag je dan af “Is dit mijn hoogste gedachte?” Is het antwoord ja, houd deze gedachte, anders vervang je deze gedachte voor een hogere.

Vind je het lastig om te weten wat je denkt, kijk dan naar je gedrag: naar wat je zegt tegen iemand en naar wat je concreet doet. Vraag je af “Is dit het hoogste wat ik kan zeggen in deze situatie tegen deze persoon?” of “Is deze handeling het hoogste of kan ik hoger?” Haal het beste uit jezelf.

En trouwens……als je innerlijk stil bent, dan zijn er veel minder gedachten. Gewoon “zijn” en “laten zijn” wat er is, is al hoog.

There is more to X-plore.

Veel succes en een fijne tijd.

TIP: Het boek “Je essentiële kwaliteit” als eindejaarsgeschenk. Bekijk het hieronder.

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van Ewijk

X-plore Development
Training en coaching
www.x-plore.nl
j.vanewijk@x-plore.nl
0575 56 55 57

Je essentiële kwaliteit
X-ploration