X-ploration
No. 44 JUNI 2009

Gratis maandelijks bulletin gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn.

7 september 2009 start de Quantumtraining 2:

een combinatie van 4 individuele coachgesprekken en 4 middagen training

Lees meer en meld je aan!

Thema: Quantumsprong in bewustzijn

Persoonlijke ontwikkeling binnen organisaties is vaak het aanpassen van gedrag naar, het door die organisatie, gewenste gedrag (competenties). Het is meer van het zelfde: gedrag wordt ander gedrag. Woorden als verbeteren en veranderen, effectiever en efficiënter, sneller en harder werken horen hierbij. Het werkt onvoldoende. Mensen kunnen niet steeds harder, slimmer en sneller werken. Tevens blijkt niet alle gedrag maakbaar en zijn mensen onvoldoende gemotiveerd om gedrag te laten zien dat te weinig past bij wie ze zijn. Mensen willen juist geholpen worden meer zichzelf te zijn en hun kwaliteiten in te zetten.

Een quantumsprong in bewustzijn is nodig om de essentiële kwaliteit en het unieke talent van mensen te stimuleren en tot ontwikkeling te brengen. Waar gaat het dan om?

Een quantumsprong van “het ego” naar “het zijn”

Het ego (de persoonlijkheid) wil altijd iets bereiken voor zichzelf. Het ego streeft naar (behoud van) eigenwaarde en doet dit door bijv. aardig gevonden te worden of afhankelijk te zijn, te willen winnen of perfectionistisch te zijn. Op het moment dat mensen innerlijk stil worden en verbonden zijn met zichzelf, ontstaat er direct ruimte voor een diepere kwaliteit, intuïtie en wijsheid. Deze kwaliteit komt in verbondenheid met anderen en voor anderen ter beschikking.

Een quantumsprong van “vaardigheid” naar “bewustzijn”

Gedrag wordt gestuurd door gedachten en de daarbij behorende gevoelens en worden vaak onbewust ervaren door mensen. Vanuit een ontspannen “zijn” kunnen mensen bewust zijn van deze gedachten en diepere gevoelens. Zij kunnen de objectieve waarnemer zijn van zichzelf. Het bewustzijn geeft de mogelijkheid om te kiezen of een innerlijk impuls gevolgd gaat worden en, zo ja, welke. Mensen worden op deze manier master over zichzelf en hun resultaten: effectief, krachtig en gelukkig.

Verbondenheid met zichzelf en bewust zijn is de eerste stap, maar willen mensen hun essentiële kwaliteit inzetten, dan speelt open zijn en contact maken met andere mensen een grote rol. Want juist door deze interne en externe verbondenheid wordt duidelijk wat mensen echt te doen hebben.

There is more to X-plore.

Veel succes en een fijne tijd.

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van Ewijk

X-plore Development
Training en coaching
www.x-plore.nl
j.vanewijk@x-plore.nl
0575 56 55 57

Je essentiële kwaliteit