X-ploration
No. 43 MEI 2009

Gratis maandelijks bulletin gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn.

Thema: de stop-kijk-adem-glimlach-methode

Wij houden ervan om ons plezierig te voelen en te genieten. Niet leuke gedachten en gevoelens hebben wij liever niet. Deze proberen wij te vermijden en als wij ze toch hebben, willen wij er zo snel mogelijk weer vanaf komen. Dit kan je doen door hard te werken en weinig rust te nemen, je kan deze gevoelens ook weg eten of alcohol drinken, sommige mensen gaan juist spullen kopen als zij zich niet prettig voelen, je kan ook iedere avond voor de televisie liggen of steeds games doen op de computer. En…..wellicht heb jij een eigen goed werkende variant om je niet onplezierig te voelen.

Je plezierig voelen lukt alleen als je bereid bent om ook te kijken naar wat niet zo leuk is in jou. Je kunt kijken naar onplezierige gevoelens als angst, pijn, verdriet en boosheid. Het licht van jouw bewustzijn is als een brandende lamp in een donkere kamer. Stoppen met weglopen voor de duisternis is de eerste stap. Stop, sta stil, neem rust en tijd voor je zelf en kijk. Je bent als een ree in het bos, die opeens een mens ziet. Als je stopt en kijkt kun je zien wat er is; je plaatst je onprettige gevoel in het licht van jouw bewustzijn. Het gevoel is er en het mag er zijn. Je hoeft niet meer te strijden of je te verzetten, dat geeft al rust en ruimte.

Adem bewust en heb contact met je lichaam. Voel wat er is en blijf kijken, neem waar, jij bent de observator. Door bewust adem te halen, blijf je in het moment en hebben jouw gedachten weinig kans om op de loop te gaan. Je blijft aanwezig; je kijkt, je ademt en je glimlacht naar wat je ziet. Je glimlach is als de liefdevolle oma, die kijkt naar haar stoute, boze of verdrietige kleinzoon. Het kleinkind mag zijn wie het is, volledig geaccepteerd. Of de kleinzoon lief is of stout, blij is of verdrietig, bang of boos, de glimlach van oma weerspiegelt de wijsheid dat alles in het leven gezien mag worden. Wat zich aandient, vraagt gezien te worden. Leef je leven volledig en geniet.

De stop-kijk-adem-glimlach-methode is een onderdeel van onze Quantumtraining evenals het meditatieve gesprek (bulletin 42) en eenheid van lichaam en geest (bulletin 39).

Veel succes en een fijne tijd.

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van Ewijk

X-plore Development
Training en coaching
www.x-plore.nl
j.vanewijk@x-plore.nl
0575 56 55 57

Je essentiële kwaliteit