X-ploration
No. 37 NOVEMBER 2008

Gratis maandelijks bulletin gericht op de ontwikkeling van het menselijk potentieel.
Uitgegeven door X-plore Development, bureau voor integrale ontwikkeling.

Thema: geluk binnen 50 cm< bereikbaar

Lift yourself by yourself

We tobben wat af. We leven in een drukke en stressvolle wereld. Sommige zaken gaan niet zoals we willen en daar maken wij ons zorgen over. We hebben heftige gedachten en uiten vaak de daarbij horende sterke emoties en hebben we last van het feit dat we dat gedaan hebben. We ontkrachten onszelf door niet helpende gedachten of we oordelen over anderen. Echt genieten is vaak lastig. We willen graag mooier, beter, gezonder, sterker of succesvoller zijn dan we zijn. We halen ons heel wat in het hoofd en het kost moeite om echt gelukkig te zijn. Maar er is redding: geluk is beschikbaar binnen 50 centimeter . Binnen deze afstand is vrede en stilte te vinden.

We hebben het vermogen in ons om ontspannen en gelukkig aanwezig te zijn en het is beschikbaar door jouw intentie er te willen zijn. Toch overbruggen weinig mensen deze afstand, terwijl 50 centimeter niet veel is.

De boodschap is schokkend eenvoudig: leef in je lichaam. Als je vanuit je lichaam leeft, leef je niet vanuit je hoofd. Ben je in de stilte van je lichaam, dan ben je niet in de drukte van je hoofd. Ben je niet in je hoofd, dan leef je niet al die nodeloze en onzinnige gedachten, die je niet echt verder helpen. Vrede en stilte is jouw deel. Trouwens je lichaam is veel groter dan je hoofd, dus waarom zou je daar dan niet zijn.

Overbrug de 50 centimeter door met je aandacht naar je ademhaling te gaan en daar de rest van je leven te blijven. Merk op hoe je lichaam ademt, voel hoe je adem in en uitgaat, voel hoe je buik of borst uitzet en weer terugkomt. Blijf met je aandacht daar terwijl je open bent voor je omgeving. Neem waar dat je gedachten hebt en als je je laat meevoeren door je gedachten, ga weer terug met je aandacht naar je ademhaling. Blijf wakker en aanwezig, blijf aandachtig en helder. Blijf in het moment. Deze 50 centimeter lijkt vaak zo ver weg, maar is zo dichtbij en beschikbaar voor iedereen.

Doe nu je ogen dicht en voel je adem in en uit gaan. Sta je toe deze 50 centimeter te overbruggen. Voel je inademing en tel 1, bij de volgende inademing tel je 2 en zo door tot 10. Dan begin je opnieuw.

Veel geluk en een fijne tijd.

Reageren? Stuur mij een mail: j.vanewijk@x-plore.nl

Eerdere uitgaven van X-ploration kun je nalezen in het archief. Klik op onze home page www.x-plore.nl "Bulletin X-ploration" aan.

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van Ewijk

X-plore Development
Training en coaching
www.x-plore.nl
j.vanewijk@x-plore.nl
0575 56 55 57

Je essentiële kwaliteit