X-ploration
No. 32 MEI 2008
Gratis maandelijks bulletin gericht op de ontwikkeling van het menselijk potentieel.
Uitgegeven door X-plore Development, bureau voor integrale ontwikkeling.

Thema: streven 2

Lift yourself by yourself

In het vorige bulletin van X-ploration schreef ik over streven; het met kracht en ijver voortgaan, waardoor je steeds druk opbouwt in jezelf. Alsof je niet op een ontspannen wijze je doelen mag of kan halen. Alsof je steeds beter of anders moet zijn dan je bent. Ik kwam laatst de volgende tekst tegen, die hier bij aansluit.

Geluk zit niet in het veranderen van hoe je nu bent.Geluk zit in het ontspannen in hoe je nu bent.

Ontspannen is een mooi woord. Het gaat uit van rust en stilte in je zelf. Het gaat ook uit van aandachtige aanwezigheid in het hier en nu. In de ontspanning worden dingen makkelijker en eenvoudiger. Het verzet, de strijd dat het anders moet, zorgt voor last en ongemak. De basis van ontspanning is zonder oordeel waarnemen van wat er in jou plaatsvindt. Dit betekent dat je naar iets kan kijken zonder er iets van te vinden. Je bent de liefdevolle toeschouwer van je zelf; van je eigen lichaam, van je eigen gedachten en je eigen gevoelens. Je aandacht bij je ademhaling houden helpt om je hoofd leeg te houden en helpt je te ontspannen in hoe je nu bent.

Veel succes en een fijne tijd.

Reageren? Stuur mij een mail:j.vanewijk@x-plore.nl

Eerdere uitgaven van X-ploration kun je nalezen in het archief. Klik op onze home page www.x-plore.nl"Bulletin X-ploration" aan.

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van Ewijk

X-plore Development
Training en coaching
www.x-plore.nl
j.vanewijk@x-plore.nl
0575 56 55 57