X-ploration
No. 18 FEBRUARI
Gratis maandelijks bulletin gericht op de ontwikkeling van het menselijk potentieel.
Uitgegeven door X-plore Development, bureau voor integrale ontwikkeling.

Thema: wat je aandacht geeft groeit

Lift yourself by yourself

Wat je aandacht geeft groeit is een psychologische wetmatigheid. Als je aandacht geeft aan positieve dingen, dan zullen de positieve ervaringen in aantal en intensiteit toenemen. Geef je aandacht aan jou belemmerende zaken, dan zullen juist die toenemen. Hoe jij in de wereld staat en wat je realiseert is sterk afhankelijk van hoe jij je aandacht richt en op welke wijze je dat doet.

Mijn zoon wilde laatst een tweede hands Renault Laguna kopen. Dus wij gingen samen op pad om er een te zoeken. Ik had nooit bewust gekeken naar dit type auto en kon hem ook niet helder voor de geest halen. Nu zie ik de Renault Laguna overal rijden. De auto is in mijn bewustzijn gekomen. Ik zag hem nooit terwijl er veel rijden. Zo gaat het met alles wat opeens in je bewustzijn komt. Het blijkt overal te zijn en veel mensen weten er iets van. Je geeft het aandacht en het groeit.

Een moeder, die bang is dat haar peuter zal vallen ziet overal gevaren en ze ziet haar kind vaak vallen. Een man, die bang is uitgelachen te worden, ziet overal om hem lachende mensen en hij ziet zulke mensen steeds vaker. Iemand, die graag wint van anderen, ziet vele mogelijkheden daartoe en zal steeds vaker winnen.

Als je graag iets wilt bereiken, dan werkt het zelfde principe. Maak een helder beeld van wat je wilt en herhaal dat regelmatig. Geef je beeld aandacht en zoals het met de Laguna ging, zo zal het ook gaan met wat jij wilt. Het is overal en het komt steeds op je weg. Je slaat de krant open en je ziet een artikel, je ontmoet iemand met veel ervaring, er blijkt een bijeenkomst te zijn over jouw onderwerp, je ziet een boek met juist jouw onderwerp etc. Alles is er al en door jouw aandacht, jouw focus, gaat de wereld open voor wat jij wilt en de dingen vallen je toe.

Door je bewust te zijn van wat je aandacht geeft, weet je ook wat je creƫert. Jij maakt jouw wereld. Lift yourself by yourself.

Veel succes.

Reageren? Stuur mij een mail.

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van Ewijk

X-plore Development
Training en coaching
www.x-plore.nl
j.vanewijk@x-plore.nl
0575 56 55 57